Funderingar

En fundering jag inte riktigt kan släppa ... 


Är det verkligen ingen som som kollar på sambandet mellan alla ökade diagnoser och allergier ihop med vaccinationer? Ja menar att innan 12 månaders ålder bli injiserad med minst 18 preparat rakt in i den nya lilla kroppen kroppen vars hormon och nervsystem jobbar vidare efter förlossningen. En annan får ju inte ens ta nasonex och amma utan att de förenas med "livsfara" och "vi vet inte följderna" ?? Och då ska ETT preparat gå via mig först. Det kan inte vara helt utan följder.. omöjligt!

Styr läkemedelsföretagen Sverige SÅ hårt att ingen vågar ifrågasätta? Att ingen ens vill prata om de? För hur kan vi så säkert veta i de långa loppet att vaccin är säkert? Vi har inte hållt på så himla länge..(50-talet. Knappt en livslängd) Nu ska de testas i rikstaden om vi ska införa tvångsvaccinationer! Tvång!? Att spruta in vacccin som det finns framforskade riktiga biverkningar på. Det ska ett tvivelaktigt (ni får googla de själva) läkemedelsföretag sälja på oss, alla miljoner som föds. Utan valmöjlighet. Bra deal där ekonomiskt 😏 

Men håll med, är det inte lite konstigt iaf... 
Och skit nu i ja eller nej till vaccin debatt här, jag är både och. Mest nej men de är för jag är rädd att ta en alvedon typ.. ✌🏼 Men jag kan inte köpa allt här. Och jag kan absolut inte stödja tvångslagar. Jag förstår mer om skolan eller förskolan säger nej, men tvång!? Nej sätt mig i fängelse för civil olydnad in that case! 

Caroline
2017-03-29 @ 15:51:40

Oj! Tvång alltså..?!
Hur har du gjort med dina barn?

Jag väntar mitt första barn och har inte direkt lagt någon tanke på detta. Tyvärr.

Svar: Jag ogillar att man tvingar människor! Starkt!! Vi har skjutit på de. Vi är inte emot vaccin till 100% utan emot att ge dom så små. Tveksamma oh ja! Men inte anti aktivister. Så nu är vi vid valet om när/om vi ska börja. Vi har tagit ett påläst beslut och precis som ellie skriver finns allt att läsa och de har vi! Bipacksedlar, fass, forskning FÖR och EMOT. Vi valde även att stanna hemma i Sverige så länge vi funderar över vårt beslut. Så mitt råd är inte att inte ge eller tvärtom. De är att läsa på och därefter ta ett beslut ☺️
[Sarah]

Ellie
2017-03-29 @ 15:58:11

Klart du ska ifrågasätta saker och tänka, det bör alla göra. :) Jag tänker såhär...

Vad gäller allergier så finns det enligt forskning samband mellan för rena hem, utan husdjur, och att barnen får allergi. Medan i "skitigare" miljöer är det inte lika många barn som får det. Källan här är Agnes Wold som har mycket klokt att säga kring sättet vi lever på och eventuellt en del om vaccin, men jag minns inte helt hundra... Ökade diagnoser, alltså ja, men samtidigt måste vi se till hur vi såg på "annorlunda" människor förr. Inga barn fick diagnoserna Aspergers, ADHD, autism, då man i princip med våld (aga) tvingade dem att så gott det gick anpassa sig till att låtsas vara "som alla andra". Så har diagnoserna i sig ökat eller har vi blivit bättre på att upptäcka dem?

Sedan finns fakta och information om biverkningarna rakt framför oss, så jag förstår inte varför folk tror att läkemedelsverket och liknande försöker dölja något?? De risker vi vet om finns utskrivna och synliga. De suger, men vad är alternativet? Att vi ska få tillbaks polio, tuberkulos (händer redan, jag jobbar på en infektionsklinik så jag vet...), och andra hemska sjukdomar? Sjukdomar som dagligen dödar barn i länder där man inte har råd med dessa "farliga" vacciner... :( Man vet att en ovanlig biverkning av vaccin (barn som vuxen, spelar ej roll) är Guillain-Barrés. Allvarlig följdsjukdom, som tur är mkt ovanlig, men det kan hända och info finns där ute för alla att se. Inget att dölja. Men hur ska vi ta hand om oss om vi inte har vaccin? Hur ska vi då stoppa sjukdomar som är otroligt farliga och jobbiga? Om du idag får tuberkulos så måste du medicineras med TRE olika tabletter dagligen, som ger riktigt jobbiga biverkningar, i ett HALVÅR! Så då måste du ändå stoppa i dig massa "preparat" och lida... Jag tycker vaccin är toppen, skitbra, MEN de är tyvärr inte perfekta. Precis som alla möjliga mediciner har biverkningar så har även vaccin det. Men de konspirationsteorier man läser om, t.ex. att de orsakar autism är ren lögn. Den myten baseras på en studie som var helt falsk av en forskare som blev köpt att förfalska resultatet för många år sedan. Något pucko i USA grävde upp den FALSKA studien och började sprida den igen, och sedan dess har det varit svårt att stoppa lögnen då amerikaner gärna ägnar sig åt konspirationsteorier och tron att "dom" ljuger för "oss"... Osv... Så ja, vaccin kan ibland vara jobbigt med biverkningar, men vi vet oftast vilka biverkningar det rör sig om, och vi vet att sjukdomen vi vaccinerar mot är så mycket farligare att få än vaccinet.
Kram!

Svar: Tack för en otroligt bra, lärorik och sakriktig kommentar!!! 🙏🏼 Jag har så mycket funderingar å känner ibland att när man frågar blir det onödigt fingerpekande och hetsig stämning. Jag frågar för att lära mig, inte för att jag står på nej-sidan! Tack igen!!


Och jaa, jag älsksr Agnes Wold!
[Sarah]

Jan
2017-03-30 @ 06:43:05

Håller med Ellie :)

Och en bra deal är det för landet när folk inte är sjuka så vacciet är billigt i jämförelse!

Ang tvångsvaccinering så tar man såna åtgärder för att skydda dom som inte kan vaccinera sig, när många inte vaccinerar sig så sprids sjukdomarna (utbrott på förskolor som man kan läsa om nu, även om dessa överdrivs lite också) och det blir farligt för dom som inte kan vaccinera sig.

Vi tycker mycket om att resa och jag hade inte tyckt att det varit kul att resa med ovaccinerade barn.

Svar: Jag gillar oxå ellies kommentar!! Jag vill veta mer. Jag vill ha svar på alla dom frågorna 👆🏼
[Sarah]

Anonym
2017-03-30 @ 10:54:40

Vi har valt att vaccinera med de beprövade vaccinen som funnits "i alla år". Och det gör vi för att skydda vårt barn från folk som reser mycket och kan ta hem sjukdomar. Men även för att skydda andra; barn, äldre, vuxna sjuka som av någon anledning inte kan vaccinera sig eller som är extra känsliga pga sjukdom. Det är viktigt att tänka på alla i vårt samhälle. Vi bestämmer själva över våra barn. Men när ditt beslut kan påverka och skada andra utsatta i samhället då bör man tänka längre än näsan längre och tänka på vad ditt beslut kan göra med andra.
Hans Rosling var med i Malou efter tio och pratade om vaccin, det tyckte jag var intressant. Tror de pratade extra om mässling vaccinet.
Jag tror även att anledningen varför folk inte blev sjuka innan är pga att de hade inte kunskap om sjukdomarna. Tex det Ellie skrev ovan om att ingen fick diagnoser förut. Dom var bara annorlunda, det var bara så det var.

Lena
2017-03-30 @ 19:25:22
URL: http://lenajonasson1010.wordpress.com

Ellies kommentar är väldigt bra! Hon skriver sånt jag tänker men inte riktigt får fram. Att införa tvång skulle vara som att gå bakåt i tiden, det måste få varje familjs val. Och ja , det påverkar hela samhället men ändå, du kan inte tvinga på människor lagar om deras egna kroppar..
Jag är för vaccin, men ändå tveksam. Du vet 😙💕

Svar: Jag vet 💕😃
[Sarah]
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

[Sarah]

Jag är den kravmärkta versionen av Sex Drugs And Rock´n´Roll ☆

RSS 2.0