¤Hallonbladste

Jag har köpt hem hallonbladste så här i slutet på graviditeten :) Först köpte jag de just för att ja men kanske kunna kicka igång nått, men ju mer jag läser om det ju mer inser jag hur mycket bättre det är än bara husmors-testa en igångsättning (ja jag är jätteleds nu å barnet är färdigbakad)  Ni kan ju få läsa själva! ↓ Jag googlade och hittade massor av olika sidor, därför det kanske kommer lite lika läsning och upprepningar.. Men naturen är häftig alltså! 
 
Skål :D 
 
 

Om hallonbladste:
Barnmorskor har i alla tider rekommenderat hallonbladste i graviditetens sista fas, för att förbereda kroppen på födseln och för att allt detta ska fungera stärkt och smidigare.

Hallonblad är sammandragningsstärkande och gör att livmodern jobbar mer sista delen av graviditeten. Sammandragningar är ju livmoderns sätt att träna inför födseln och på så sätt stärker man muskluaturen. Det sägs att förlossningen går snabbare och man får mindre komplikationer.

Ett av de viktigaste och mest kända naturläkemedel att ta under graviditeten är just hallonbladste. Det är ett enkelt och naturligt sätt att stödja din kropps förändringar under graviditeten. Det används inte för att starta en förlossning. Däremot ska det hjälpa till att stärka och förbereda livmodern under graviditeten och inför förlossningen och bidra till en snabbare läkning och mindre blödning efter förlossningen.

Hallonbladste innehåller Oxytocin, ett hormon, som frisätts naturligt i kroppen vid beröring. Det har en lugnande och avslappnande effekt på kroppen och motverkar stress.

De nyttiga vitaminer och mineraler som finns i röda hallonblad är:
- C-vitamin (hög koncentration)
- E-vitamin
- Kalcium och järn
- Mangan och magnesium
- Vitamin A
- Vitamin B-komplex
- Många mineralämnen inklusive fosfor och kalium

 

 

Observera - förväxla inte ett riktigt hallonbladsörtte med
smaksatta komersiella teer, exempelvis rött eller svart te
som är helt ineffektiva utom den syntetiska hallonsmaken.

 
 


[Sarah]

Jag är den kravmärkta versionen av Sex Drugs And Rock´n´Roll ☆

RSS 2.0