Funderingar

En fundering jag inte riktigt kan släppa ... 


Är det verkligen ingen som som kollar på sambandet mellan alla ökade diagnoser och allergier ihop med vaccinationer? Ja menar att innan 12 månaders ålder bli injiserad med minst 18 preparat rakt in i den nya lilla kroppen kroppen vars hormon och nervsystem jobbar vidare efter förlossningen. En annan får ju inte ens ta nasonex och amma utan att de förenas med "livsfara" och "vi vet inte följderna" ?? Och då ska ETT preparat gå via mig först. Det kan inte vara helt utan följder.. omöjligt!

Styr läkemedelsföretagen Sverige SÅ hårt att ingen vågar ifrågasätta? Att ingen ens vill prata om de? För hur kan vi så säkert veta i de långa loppet att vaccin är säkert? Vi har inte hållt på så himla länge..(50-talet. Knappt en livslängd) Nu ska de testas i rikstaden om vi ska införa tvångsvaccinationer! Tvång!? Att spruta in vacccin som det finns framforskade riktiga biverkningar på. Det ska ett tvivelaktigt (ni får googla de själva) läkemedelsföretag sälja på oss, alla miljoner som föds. Utan valmöjlighet. Bra deal där ekonomiskt 😏 

Men håll med, är det inte lite konstigt iaf... 
Och skit nu i ja eller nej till vaccin debatt här, jag är både och. Mest nej men de är för jag är rädd att ta en alvedon typ.. ✌🏼 Men jag kan inte köpa allt här. Och jag kan absolut inte stödja tvångslagar. Jag förstår mer om skolan eller förskolan säger nej, men tvång!? Nej sätt mig i fängelse för civil olydnad in that case! 

en vecka...

Då har det gått en vecka igen sen sist och den här veckan har vi haft en massa skoj för oss !
 
Jag tog i onsdags med mig kidsen till stallet för att klappa hästarna och rida lite. Vidar var inte så sugen men hjälpte mamma och Eva med borstningen och gav morötter. Idun satt för första gången på en häst och tyckte det var hur chill som helst. 
 
 
 
Jag, Amanda och Sara träffades senare på kvällen på Pinchos och firade att Amanda fyllt åt. Satt till stägning.... proppmätta och fullladdade med energi. 
 
 
Torsdag tog vi igen babysim och dök. Vi ska nog anmäla oss på fortsättningen igen.. (borde maila redan nu) Efter träffade vi Camilla och Colin i hemlingby för en promenad och lunch. När vi kom hem fick vi brev från komun.. den 4 september börjar Iduns inskolning på dagis. Samma underbara ställe som Vidar. Skräckblandad förtjusning. Överlycklig att hon fått plats på Silversveden men tycker det känns tungt att ekorrhjulet fått ett datum. Hoppas bara jag får komma tillbaka till operatione. 
 
 
Fredag började dåligt. Idun äter och äter på natten så snart måste jag sova borta nån natt.. vi gjorde så med Vidar. Hon ska inte sluta amma, men måste chilla lite nattetid innan jag dör av trötthet. Well man har ju nån konstig energi så vi stack till lekplatsen och träffade Lena och småtjejerna. Vidar var på sitt allra gråtigaste humör tyvärr men tyckte det var superkul att hänga med Edith som alltid. Idun testade gunga för första gången, Vidar puttade på men hon fick panik och vart jätterädd. Vidar med när hon blev rädd, såklart. lilla hjärtat trodde han gjort fel. När vi kom hem sov båda middag dunderlänge. Storhandling när Erik kom hem. Älskar full yl och frys. det är en sån härlig känsla av "hemma". 
 
 
Lördag morgon stack vi alla till stallet med mamma. Jag hon och Vidar tog Trittla på en tur i skogen medan Erik och Idun drack kaffe / sov på stallgården. Soligt och skönt. Vidar hade längtat efter detta sen i onsdags då vi bestämde att han skulle få rida med mormor och både borstade och red orädd :) Det blev en ganska lång tur och han ville inte gå hem.. tur jag hade en banan att muta med. 
 
 
Hem och sov och när kidsen vaknade åkte vi hem till mamma och Kjell och grillade burgare och lekte ute hela eftermiddan. Det är vår (och mina ögon kliiiiar) Superdag verkligen ♥ När vi kom hem vart det bubbelbad i utespaet och öl. Sen favoserien just nu på Netflix (Grace and Frankie) innan vi slocknade.
 
 
 
På söndag mötte vi en hel hög kompisar i hemlingby där vi grillade korv och lekte hela hela dagen. Underbart! Vi fick träffa den nyaste lilla killen, Luie som är Livias lillebror. och Vidar då, som han älskar Freya och hänger på henne i allt. Han blir på nåvis självständigare med henne. Lite tuffare och vågar testa de hon testar. När vi kom hem och kidsen somnade rev erik vårt fula pumphus och jag åkte till Plantagen för att köpa lite nytt grönt hem plus krukor till växterna som växer så det knakar. Till kvällen kom Farbror och Emma hit på tacos. börjar bli tradition :) en himla trevlig sån. 
 
Idag när vi vakant stack vi iväg till Elin och hennes kids och hälsade på. Dom har gunga OCH rutchkana inne så gissa om Vidar hade kul, efter en liten stund.. han tar ju sin tid på sig att köra på. Idun fick testa gungan igen och det vart succe denna gång. Yeey! 
 
 
18 grader och sol så vi var ute hela dagen sen! Innan det var dax att sova kom farmor förbi och lekte lite. Va bra vi har det med alla dessa människor omkring oss.. även om jag vet det så VET jag det så mycket mer efter jag komponerat ihop en vecka så här. Erik är och tranar och jag ska strax hänga lite tvätt, sen hoppas jag på några avsnitt Grace and Frankie :) 
 
Ha det bäst tills vi hörs igen !! 

Anna. Babysim och rocka sockor

Anna är hemma!! 💜 

Bästis gudmor och vidars förälskelse, eller vad man ska kalla de? Hursomhelst ÄLSKAR han sin Nanna. 

Hon kom hit och hade med sig massa god sushi. Vi åt länge (ett av två barn sov😆) och prata ikapp... nog för vi smsas varje dag. Men man missar ändå massor. 

Lekte hela dagen och hela kvällen 💜 Babysim idag. Äntligen!! Efter alla vattkoppor och magsjuka och hej å hå. Dyk och fotografering. Tror vi fick till en sån där superbild som vi fick på Vidar och mig. Hoppas! Efter åkte vi till Annas café och åt lunch med våran Anna. Idun var vaken och satt och pilla i sig själv. Hon älskar mat. Gissa om de känns skönt ! En mammas fasa är väl att dom inte äter....  

Och idag rockade vi såklart våra sockor för allas lika värde 👊🏼 Vidars bästa vän är ju Freya. Vår kompis! Jag tror på nått vis att våra barn, tackvare den vänskapen kommer behandla olikheter likadant som likheter. 


Nu gosar jag och grabben ☺️ Idun sover efter en fartfylld dag och snart ska jag iväg å yoga. Tror faktiskt att tisdagar är våran favorit vardag ✌🏼 

[Sarah]

Jag är den kravmärkta versionen av Sex Drugs And Rock´n´Roll ☆

RSS 2.0