¤Hallonbladste

Jag har köpt hem hallonbladste så här i slutet på graviditeten :) Först köpte jag de just för att ja men kanske kunna kicka igång nått, men ju mer jag läser om det ju mer inser jag hur mycket bättre det är än bara husmors-testa en igångsättning (ja jag är jätteleds nu å barnet är färdigbakad)  Ni kan ju få läsa själva! ↓ Jag googlade och hittade massor av olika sidor, därför det kanske kommer lite lika läsning och upprepningar.. Men naturen är häftig alltså! 
 
Skål :D 
 
 

Om hallonbladste:
Barnmorskor har i alla tider rekommenderat hallonbladste i graviditetens sista fas, för att förbereda kroppen på födseln och för att allt detta ska fungera stärkt och smidigare.

Hallonblad är sammandragningsstärkande och gör att livmodern jobbar mer sista delen av graviditeten. Sammandragningar är ju livmoderns sätt att träna inför födseln och på så sätt stärker man muskluaturen. Det sägs att förlossningen går snabbare och man får mindre komplikationer.

Ett av de viktigaste och mest kända naturläkemedel att ta under graviditeten är just hallonbladste. Det är ett enkelt och naturligt sätt att stödja din kropps förändringar under graviditeten. Det används inte för att starta en förlossning. Däremot ska det hjälpa till att stärka och förbereda livmodern under graviditeten och inför förlossningen och bidra till en snabbare läkning och mindre blödning efter förlossningen.

Hallonbladste innehåller Oxytocin, ett hormon, som frisätts naturligt i kroppen vid beröring. Det har en lugnande och avslappnande effekt på kroppen och motverkar stress.

De nyttiga vitaminer och mineraler som finns i röda hallonblad är:
- C-vitamin (hög koncentration)
- E-vitamin
- Kalcium och järn
- Mangan och magnesium
- Vitamin A
- Vitamin B-komplex
- Många mineralämnen inklusive fosfor och kalium

 

 

Observera - förväxla inte ett riktigt hallonbladsörtte med
smaksatta komersiella teer, exempelvis rött eller svart te
som är helt ineffektiva utom den syntetiska hallonsmaken.

 
 


Magen exploderarImorgon går vi in i vecka 38 och ska ha barn om cirka 3 veckor!! Tittar man på dessa bilder med samma kläder så ser man vilken otrolig boom det har blivit här på slutet.. Nu är det tungt! Mycket tyngre än vad jag känt när jag förr sagt att det vart tungt!! Värmen gör väl sitt såklart men denna stenhårda kula är ingen lätt match att släpa runt på. Eller att sätta sig, resa sig eller ligga bekvämt med. Den är lixom enorm på min lilla korta kropp! Svullnaden gör ont i både fötter och händer så ja, all bekvämlighet med min kropp är som bortblåst! 

Allt är iaf förberett nu, väskan packad. Förlossnings brevet skrivet. Vagn, säng skötbord klart! Till och med håret är fixat så nu lilla vän är det frittfram. Mamma är trött å less att ha dig där inne, hon vill kramas!!! Alla här ute vill kramas <3 kom!

¤Fin & fräsh

 
 
 
Åh vad jag blir nöjd jämt när jag går till Studio Plaza och till Elin ♥ (alla är superduktiga där) Idag fräshade vi på ordentligt då vi inte alls vet när den lilla tänker komma och ta upp min tid framöver. Det vart färgning, lila/rosa med ljusa toppar. Inpackning och en redig klippning! SUPERNÖJD!! Man vill ju nästan äta lite på frisyren :P Efter åt vi lunch, kikade runt på stan vilket resulterade i nya sköna skor. Tofflor som mina supersvälda fötter får plats i alltså. En fin klänning och lite sånt dära smink som tagit slut.. Rundade av med en riktigt god glass!
 
 
 
 
När jag kom hem sen hade Erik och Tim jobbat på med altanen som djur i värmen så vi tre hoppade på flotten och drog ut på sjön för ett kvällsdopp! Underbart skönt :) Nu ligger jag här i soffan, halvdöd och ska se på tv lite innan det blir tack och go´natt.
 
 
 
Nytt med bäbis:
Numera när den lille lever om där inne åker det alltid ut en arm
eller ett litet ben på höger sida, urgulligt och en känsla av att det faktiskt
ligger en pytteliten människokropp där inne blir på nått vis aningens verkligare ♥
 

[Sarah]

Jag är den kravmärkta versionen av Sex Drugs And Rock´n´Roll ☆

RSS 2.0